De leukste
 Vakantie gids
 voor Frankrijk


Logo
 
Jouw Foto's   Weblog   Forum   Boeken
 


This page in English
Introduction en francais sur ce site
Stem op deze Frankrijk gids

Wat een land...

Toiletten...  Taal...   Brood... Onderweg...  
Zwarte zaterdag...  Milieuzones...
Overnachten...
Frankrijk anders...

Handig

Frankrijk goedkoop
Jeu de Boules  Varen  Skiën   Franse keuken  Fietsen Kastelen
Vakantie bij Nederlanders
Huis in Frankrijk   Links

In 't spoor van

Jeanne d'Arc  Napoleon
Jean de la Fontaine.

Franse streken

Overzichtskaart
Bourgogne Bretagne  Camargue
Centraal Massief: Ardeche, Auvergne, Cevennen
Champagne-Ardennen Corsica
Dordogne
Hautes-Alpes, Haute-Provence
Jura Les Landes
Lille, Nord-Pas-de-Calais
Loire Lyon Marseille Mediterranée
Normandië
Parijs
Poitou-Charentes
Provence
Pyreneeën
Quercy
Savoie, Haute-Savoie
Vogezen, Elzas-lotharingen


Uitgelicht

Nancy
Brug van Millau
Grand Canyon du Verdon
Camper in Frankrijk
Hurktoilet als relax-feauteuil
Nieuws feeds
Hurktoilet sitemap

Weeralarm

Meteo France

Carte de vigilance Météo France
Legenda:
Rood: blijf absoluut thuis!
Oranje: Blijf liever thuis!
Geel: Wees voorzichtig
Groen: Geen probleem
Volg bij oranje en rood alarm het nieuws voor meer informatie.
[Volgende bericht 20-06-2009: Jachtverbod na doodschieten mountainbiker]
[Vorige bericht 19-06-2009: Corsicaanse megawandeling GR20 in record-tempo]

Unieke tunnel in A86 brengt Versailles stukje dichterbij

Dwarsdoorsnee van de nieuwe tunnel in de A86
Illustratie Cofiroute

Autowegbeheerder Cofiroute is bezig de laatste hand te leggen aan een uniek stukje snelweg bij Parijs: de Duplex-tunnel in de A86-west. Loopt de A86 aan de westkant van de lichtstad nu nog dood bij Reuil-Malmaison, vanaf eind deze maand kun je doorrijden tot de A13. De duplex-tunnel is een dubbeldekstunnel. Het verkeer boven rijdt naar het noorden, dat beneden naar het zuiden. Op die manier kon volstaan worden met een enkele in plaats van een dubbele tunnelbuis.
Kaart van het nieuwe stuk A86Voor degenen die van de nieuwe weg gebruik willen maken op doorreis naar de Dordogne of zuidwest-Frankrijk: dat vraagt rond Versailles vooralsnog flink wat stuurmanskunst en borden kijken. Wil je het toch proberen, dan ligt het het meest voor de hand westelijk om Versailles te rijden via A13, A12 en N12. Vermoedelijk is het beter om af te wachten tot ook het laatste stuk van de A86 in 2011 geopend wordt. Dan kun je vanaf de A86 simpel over de stadssnelweg N118 doorsteken naar de A10 (l'Aquitaine).
Aan de andere kant: er zijn mensen die de westelijke route om Parijs nu al plezieriger vinden. Die gaan er natuurlijk gewoon op vooruit. Wie de route gebruikt, is bij deze uitgenodigd zijn ervaringen hier straks te melden.
Er zijn overigens nogal wat beperkingen aan het gebruik van de nieuwe tunnel. De maximumsnelheid van 70 is daarvan de minste. Er geldt een maximum-hoogte van twee meter, dus met caravan heb je er niets aan. Ook motoren zijn trouwens niet toegestaan, evenmin als auto's die op autogas rijden.
Tot slot: de duplextunnel is een tolweg en logischerwijze geen goedkope. L'Internaute repte al van een prijs tussen de 1,50 en 5 euro voor de enkele reis op basis van het prijsniveau van 2002. Kijk dus niet gek op als je vijf, zes, misschien wel zeven euro neer moet tellen.
Update 19 september 2011: Naar aanleiding van onderstaande reactie van Richard Gebben maar eens nagekeken bij Cofiroute, want twee euro, dat valt alles mee. Wat blijkt? Dit is vermoedelijk het eerste traject in Frankrijk waar de tol afhankelijk is van het tijdstip. Midden in de nacht betaal je inderdaad maar twee euro. Wil je tijdens de ochtend- of de avondspits de tunnel door, dan betaal je liefst negen euro. De prijzen kunnen ook per dag nog verschillen. Vast even gekeken bij zwarte zaterdag 28 juli 2012: dan betaal je van zes uur 's morgens tot tien uur 's avonds zes euro voor de doortocht, er voor en er na twee euro.
Geplaatst door Peter op 20 juni 2009 om 07:15 .

Wat denk jij er van? (10)


Op 20-06-2009 zei Jan Faes:
Goed nieuws voor de West-Frankrijk gangers, voorlopig blijft het nog een rommeltje West-Parijs en de passage naar l'aquitaine. Wat de prijs van het tunnelgebruik gaat zijn... ze zeggen maar, 'k heb eergisteren ook nog € 9 betaald op de brug naar Ile de Ré !

Op 20-06-2009 zei Ivo Engels:
Hee Peter,

Tja dit is inderdaad een duidelijk verhaal. Ik zal meenemen in m'n planning van de uiteindelijke route

Op 19-09-2011 zei richard gebben:
geweldig deze tunnel.
wij zijn er nachts doorgereden ,maandag op dinsdag.
kosten 2euro

Op 22-03-2012 zei Ruud van Hooff:
Na s`avonds 24 aug. 2011 om 18.00 uur van Rotterdam richting Clermont- Ferrand te willen rijden, kwamen wij vanaf de A1, Parijs in en vervolgens via de A86 plotsklaps voor de slagboom van de nieuwe tunnel te staan. Wat nu, daar wij een zo`n mooi kastje (sensor) van Sanef hebben, dachten we maar proberen of het werkt en ja hoor de slagboom ging mooi open. We waren op dat moment de enige die er gebruik van maakten en daardoor wel een beetje beangstigend waar we uit zouden komen. Inderdaad laag en niet sneller dan 70 km/u, er kwam geen eind aan. Naar later bleek, 11,2 km lange rit kwamen we er ongeveer bij de A10 weer uit, en dit voor € 2,-. Of het al met al sneller is dan bijvoorbeeld de N104 moet nog blijken. Het was in ieder geval een bijzondere ervaaring.

Op 04-08-2012 zei Irene Roelands:
Wij waren geheel niet op de hoogte van een tunnel dus schrok ik van de ballen aan kabels...wel niet wel niet..maar uiteindelijk via een kleien omweg wel...in een lage tunnel en maar rijden....er kwam geen einde aan..wel mooi...toen nog en tomtom die van slag raakte ne ja hoor ...de arc de triomphe...place de la concorde....was ons met een kaart nog nooit gebeurd.....wel een groot avontuur....

Op 28-11-2012 zei Fré Metselaar:
Noord-zuid is het snel reageren bij het uitrijden van de Duplex, want voor je gps weer goed werkt had je al een keuze moeten maken.
Zuid-noord rijdt proleemloos, richting Rouen aanhouden. Tijdwinst geeft de route alleen als het flink druk is op de oostelijke rondweg. Zelf rijd ik altijd buiten de vakantietijd en dan kosten beide routes van A1 - A10 me zo'n 45 minuten. De tijdwinst die je maakt door de Duplex verlies je weer op de N118. Maar het is een leuke rit, Zoiets als een langte van 16 km met 70km/h door een smalle parkeergarage rijden. De verlichting is uitstekend, zeker als je een paar uur ervoor die van de Westerscheldetunnel hebt meegemaakt.

Op 03-05-2013 zei france roels:
wij gaan vrij regelmatig naar frankrijk maar hadden nog nooit gehoord van de duplex - we stonden er plotseling vlak voor en hebben die dan maar genomen - een echt succes maar wat akelig om er door te rijden !
we willen hem de volgende maal terug nemen maar weten niet meer hoe we die kunnen bereiken van charles de gaulles naar zuiden. Kan iemand met helpen ? en ook voor de terugweg naar lille toe. Dank bij voorbaat !!!

Op 17-09-2014 zei :
Vanuit zuiden afslag N118 bij versailles, hierna
A86a15. N115

Op 10-06-2018 zei Marjorie Rovers:
Hallo, aangezien je in deze tunnel niet mag rijden met een auto op gas, weet iemand of je er dan wel in mag met een combinatie personenauto vouwwagen met bermkeuken met blauwe grote gasfles erin? (dus niet die hele grote groene die in de caravan zitten, maar ook niet zo'n kleine blauwe waar je vroeger op kookte). Geheel lager dan 2 meter.

Op 18-06-2018 zei E-vent :
Het verbod geldt alleen voor auto die op gas rijdt (LPG), nergens staat dat je geen gasflesje mee mag nemen in je anhanger of vouwwagen


Geef uw eigen reactie:

Voornaam:
Achternaam:
Email-adres:
Opmerking:

Er zijn nu 11 bezoekers in het toiletgebouw Voer je eigen naam in


Het weblog van Het Hurktoilet meldt veranderingen op deze site en wijst op leuke sites over Frankrijk. Bovendien: nieuws en nieuwtjes uit Frankrijk, niet volledig, niet altijd het harde nieuws, wel een beeld van het land.


Volg Het Hurktoilet


RSS-logo

Frankrijk-boeken

Logo Bol.com


 

Het Hurktoilet in de pers. Linken naar Het Hurktoilet
Het Hurktoilet is een initiatief van Peter Koster. Copyrights.

Stem op Het Hurktoilet

Vakantietop   Dordogne Toplijst