Boeken over
Frankrijk


Logo
 
Jouw Foto's  Weblog  Forum  Boeken
 


Introduction en francais sur ce site
Stem op deze Frankrijk gids

Wat een land...

Toiletten...  Taal...   Brood... Onderweg...  
Zwarte zaterdag...  Milieuzones...
Overnachten...
Frankrijk anders...

Handig

Frankrijk goedkoop
Jeu de Boules  Varen  Skiën   Franse keuken  Fietsen Kastelen
Vakantie bij Nederlanders
Huis in Frankrijk   Links

In 't spoor van

Jeanne d'Arc  Napoleon
Jean de la Fontaine.

Franse streken

Overzichtskaart
Bourgogne Bretagne  Camargue
Centraal Massief: Ardeche, Auvergne, Cevennen
Champagne-Ardennen Corsica
Dordogne
Hautes-Alpes, Haute-Provence
Jura Les Landes
Lille, Nord-Pas-de-Calais
Loire Lyon Marseille Mediterranée
Normandië
Parijs
Poitou-Charentes
Provence
Pyreneeën
Quercy
Savoie, Haute-Savoie
Vogezen, Elzas-lotharingen


Uitgelicht

Nancy
Brug van Millau
Grand Canyon du Verdon
Camper in Frankrijk
Hurktoilet als relax-feauteuil
Nieuws feeds
Hurktoilet sitemap

Weeralarm

Meteo France

Carte de vigilance Météo France
Legenda:
Rood: blijf absoluut thuis!
Oranje: Blijf liever thuis!
Geel: Wees voorzichtig
Groen: Geen probleem
Volg bij oranje en rood alarm het nieuws voor meer informatie.

Boeken over Frankrijk

zondag 3 december 2017

Normandië in 50 wandelingen: nooit verdwalen

Cover van de Rother wandelgids Normandië
Normandië is misschien niet het eerste gebied waar je aan denkt om te wandelen. Het mist de uitdaging van de bergen van pak 'm beet Corsica en qua kust is Bretagne spannender.
Dat neemt niet weg dat je ook hier prachtige plekjes vindt, zeker langs die loodrechte kliffen die zo kenmerkend zijn voor de streek. Precies vijftig van die plekken worden beschreven in de gids Normandië uit de befaamde wandelgidsenserie Rother. Allemaal zijn ze goed voor enkele uren wandelplezier.
De meeste wandelingen vind je natuurlijk aan de kust. Daarbij ontbreken de landingsstranden uit de Tweede Wereldoorlog natuurlijk niet. Het karakter van de gids, waarin de nadruk op de routebeschrijvingen ligt, laat niet toe dat er uitgebreid op het verhaal van de invasie ingegaan wordt. Toch zul je hier de ene na de andere kilometer op herinneringen stuiten, die om dat verhaal vragen. Dat probleem is gelukkig eenvoudig te ondervangen. Uitgeverij Elmar bracht twee jaar geleden al een Historische Route Normandië uit. Daarin wordt deze geschiedenis uitgebreid uit de doeken gedaan, in hetzelfde handzame formaat als de Rother-gids.
De wandelgids beperkt zich niet tot de kust, al hadden er wellicht meer wandelroutes in het binnenland gevonden kunnen worden. Zo ontbreekt het natuurpark Boucles de la Seine Normande (Meanders van de Normandische Seine). Daar staat tegenover dat er zelfs een stadswandeling in staat: een tocht van anderhalf uur door het mooie Rouen, de stad waar Jeanne d'Arc op de brandstapel belandde.
Alle routebeschrijvingen volgen een vast patroon: een zeer korte beschrijving van het moois onderweg, waarna gedetailleerd beschreven wordt hoe je moet lopen. Daar zitten ook kaartjes bij, maar belangrijker: als koper van deze gids kun je ook de bijbehorende GPS-tracks downloaden. De combinatie maakt dat je nooit meer verdwaalt.
Thomas Rettstatt: Rother wandelgids Normandië, 160 pagina's,16,95 euro.
Aad Spanjaard: Historische route Normandië, 160 pagina's, 14,95 euro

Bestel deze Normandiëgidsen bij Bol.com
Geplaatst door Peter om 21:32 uur [Wat denk jij er van?]

woensdag 17 mei 2017

Het echte Bretagne is er weer

Het Echte Bretagne is er weer. Dat klinkt een beetje gek, want het echte Bretagne is natuurlijk nooit weg geweest. Bretagne is een één van die streken met zo'n heel eigen karakter, waar de mensen zich eigenlijk niet eens Frans voelen (al spreken ze probleemloos Frans met jou, want hun eigen keltische taal is echt heel moeilijk). Bretagne met zijn oneindige kusten, met zijn gezellige stadjes, met zijn keltische volksmuziek en met niet te vergeten zijn galettes (flinterdunne, hartige pannenkoeken van boekweit) is een gebied dat je met zijn charme ogenblikkelijk verleidt.
Dat Bretagne dus, daarover schreef Tineke Zwijgers negen jaar geleden de reisgids Het Echte Bretagne. Daar was ik destijds enthousiast over. Ik omschreef het werk zelfs als een encyclopedie van Bretagne. Bovendien verstaat Zwijgers de kunst om te laten blijken dat ze van de streek houdt, zonder te vervallen in overdrijving. Een mooi boek, zowel voor de nodige voorpret als om onderweg bij de hand te houden.
Jammer alleen dat het al weer geruime tijd uitverkocht was. Ook tweedehands wordt het (begrijpelijk) zelden aangeboden.
Gelukkig heeft ze nu een geactualiseerde versie uitgegeven. Aan de inhoud is eigenlijk niets veranderd (al zijn de foto's vervangen door andere mooie platen), maar zaken als entreeprijzen en openingstijden zijn geactualiseerd. Dat was na negen jaar natuurlijk ook geen luxe.
Tineke Zwijgers: Het Echte Bretagne, 148 pagina's, 19,95 euro (paperback), te bestellen via de link en bij Bol.com. Bijzonder: Zwijgers levert het boek via haar site ook als pdf-bestand. De complete versie kost 9,95, maar je kunt de prijs beperken door alleen de delen te bestellen over de deelgebieden waar jij heen gaat.
Geplaatst door Peter om 23:05 uur [Wat denk jij er van?]

 
Het Hurktoilet beschrijft en recenseert nuttige en aardige boeken over Frankrijk. Natuurlijk kun je ook jouw mening geven. Via de links kun je boeken direct bestellen bij Bol.com. Bol.com verzendt je bestellingen gratis (vanaf 20 euro).


Volg Het Hurktoilet, Frankrijkgids


RSS-logo  

Frankrijk-boeken

Logo Bol.com

Nieuw op het forum

Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Rijden via Millau
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk

 

Het Hurktoilet in de pers. Linken naar Het Hurktoilet
Het Hurktoilet is een initiatief van Peter Koster. Copyrights.

Stem op Het Hurktoilet

Vakantietop   Dordogne Toplijst