This page in English

Franse streken: informatie en links

Frankrijk is te gevarieerd om op één pagina te beschrijven. Klik op de Franse streken, dan komt een pagina met een korte beschrijving met links naar sites met meer regionale informatie. Ga met de muis over de links voor korte beschrijvingen van de inhoud van de betreffende site.
De aanduiding van de gebieden is vatbaar voor een (zinloze) discussie. Waar houdt de regio Cote d'Azur op en beginnen de Alpen? Het gebied dat in Nederland meestal aangeduid wordt als Dordogne is groter dan het gelijknamige departement. Ik probeer aansluiting te zoeken bij in Nederland gangbare benamingen. Wie daardoor op een dwaalspoor geraakt is, vindt op elke pagina ook de links naar aangrenzende streken.

Kaart van Frankrijk - relief  Frankrijk - steden

Zoek adres of plaats:
Huisnummer, adres:
Plaatsnaam:
Zoekfunctie tijdelijk niet beschikbaar. Excuses voor het ongemak.
Het resultaat wordt getoond in een nieuw venster. Zoom eventueel uit om de kaart te kunnen vergelijken met de kaarten op deze pagina.
Voor Parijs moet Paris ingevuld worden.
Normandië Bretagne Parijs Jura, Franche-Comté Vogezen, Elzas-Lotharingen Savoie (Alpen) Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence Provence Pyreneeën Les Landes Centraal massief: Ardeche, Cévennen, Auvergne Corsica Bourgogne Mediterranee Nord-Pas-de-Calais, Lille Dordogne Quercy ( Lot ) Dal van de Loire Poitou-Charentes Champagne-Ardennen Parijs Marseille Dijon Bordeaux Lille Orléans Nancy Nantes Straatsburg Lyon Frankrijk