Frankrijk
 Weblog


Logo
 
Jouw Foto's  Weblog  Forum  Boeken
 


Introduction en francais sur ce site
Stem op deze Frankrijk gids

Wat een land...

Toiletten...  Taal...   Brood... Onderweg...  
Zwarte zaterdag...  Milieuzones...
Overnachten...
Frankrijk anders...

Handig

Frankrijk goedkoop
Jeu de Boules  Varen  Skiën   Franse keuken  Fietsen Kastelen
Vakantie bij Nederlanders
Huis in Frankrijk   Links

In 't spoor van

Jeanne d'Arc  Napoleon
Jean de la Fontaine.

Franse streken

Overzichtskaart
Bourgogne Bretagne  Camargue
Centraal Massief: Ardeche, Auvergne, Cevennen
Champagne-Ardennen Corsica
Dordogne
Hautes-Alpes, Haute-Provence
Jura Les Landes
Lille, Nord-Pas-de-Calais
Loire Lyon Marseille Mediterranée
Normandië
Parijs
Poitou-Charentes
Provence
Pyreneeën
Quercy
Savoie, Haute-Savoie
Vogezen, Elzas-lotharingen


Uitgelicht

Nancy
Brug van Millau
Grand Canyon du Verdon
Camper in Frankrijk
Hurktoilet als relax-feauteuil
Nieuws feeds
Hurktoilet sitemap

Weeralarm

Meteo France

Carte de vigilance Météo France
Legenda:
Rood: blijf absoluut thuis!
Oranje: Blijf liever thuis!
Geel: Wees voorzichtig
Groen: Geen probleem
Volg bij oranje en rood alarm het nieuws voor meer informatie.

Frankrijk Blog

donderdag 21 juni 2018

Schande: KPN, XS4all en Telfort schrappen Franse zender TV5

Actie: TV5 moet blijven!
Oeps, dat is schrikken. De vriendinnen van Frankrijk.nl, kennen Frankrijk op hun duimpje. Ze komen uit de wereld van de PR en de marketing. Niet direct de wereld waar mensen actiegroepjes oprichten. Toch doen ze het. Daar moet wat aan de hand zijn. En dat is er ook! KPN en haar dochterbedrijven XS4all en telfort zijn van plan de Franse tv-zender TV5 Monde te schrappen, de enige Franse zender waar ze Nederlands spreken. Dus is Frankrijk.nl de actie TV5 moet blijven begonnen.
TV5 is een zender die de Franse cultuur promoot, onder meer met films met Nederlandse ondertiteling. Niet voor niets is de zender een favoriet van de leraar Frans op de middelbare school. Maar ook het prachtige toeristische programma Des Racines et des Ailes, met schitterende beelden van streken waar wij Nederlanders graag vakantie vieren, krijg je in het Nederlands voorgeschoteld.
KPN haar dochters vervangen TV5 door France 2, een zender die meer nieuws en sport brengt. Klinkt mooi, maar is dom. Want France 2 wordt niet Nederlands ondertiteld. En ondanks alle inspanningen van die goedwillende leraren Frans spreekt het gros van de Nederlanders te weinig Frans om het Franse tv-nieuws te volgen. Sport is misschien een ander verhaal, maar de sport die er voor Nederlanders toe doet wordt hier toch al uitgezonden. Voor de wat meer exotische sporten (Gaelic football of dwergen smijten) kun je op Eurosport terecht. Zit jij werkelijk te wachten op beelden van de voetbalwedstrijd Rouen Vooruit tegen Lille Op Hol?
Kortom, het is tijd voor actie, harde actie! Waarbij met name XS4all zich de ogen uit de kop mag schamen. Dat merk presenteert zich als de ultieme kwaliteit. Maar wat is kwaliteit, als je je klanten niet eens meer in de eigen taal aanspreekt?
Geplaatst door Peter om 07:15 uur [Reageer!]

woensdag 20 juni 2018

Franse president vermaant scholier: wacht nog even met de revolutie

Daar had de Franse scholier niet van terug: de president van de republiek zelve die hem de les las. Een bedremmeld sorry was niet genoeg om het staatshoofd te stuiten: ,,Je moet de dingen wel in de goede volgorde doen. Als je revolutie wilt, haal dan eerst je diploma en ga voor jezelf zorgen.''
Het filmpje van het Franse tv-journaal laat zien hoe de scholier terwijl president Macron vlak voor hem langs loopt eerst de Internationale begint te zingen en hem dan bij zijn bijnaam groet: ,,Ça va Manu?'' Daar is Macron duidelijk niet van gediend: ,,Je zegt meneer de president of meneer!''
De irritatie van de president was al direct gewekt bij de klanken van de Internationale. Het incident vond plaats bij het Verzetsmuseum in Suresnes net buiten Parijs, bij de jaarlijkse herdenking van de oproep van generaal De Gaulle in 1940 om de wapens niet neer te leggen (iets wat de Franse regering wel deed). Macron tegen de brutale scholier: ,,Je gedraagt je zoals het hoort. Je kunt wel doen of je gek bent, maar vandaag is het de dag van de Marseillaise en van het Lied van de Partizanen.'' Overigens vraagt hij daarna nog wel, op wat vriendelijker toon in welke klas de jongen zit, met deze keer een welgemeende oproep om toch vooral een goed diploma te halen, blijkt uit beelden van de Huffington Post. Meneer de president is zelfs zo vriendelijk uit te leggen waarom dat belangrijk is.
GPS-coördinaten Verzetsmuseum Suresnes (Parijs): N 48.8716204, O 2.213863100000026
Geplaatst door Peter om 07:15 uur [Reageer!]

dinsdag 19 juni 2018

Gratis in Parijs: zwemmen in de open lucht

Komt dat even mooi uit? Wordt het morgen 26 graden in Parijs een zeer plezierige 26 graden, kun je daar weer gratis zwemmen in de open lucht. De gemeente opent dan (tot begin september)het Bassin de La Villette.
Dat is geen gewoon zwembad. Het zijn drie enorme drijvende bakken, afgemeerd aan de Quai de la Loire, die gewoon gevuld worden met water uit het kanaal er omheen. Vorig jaar openden ze het voor het eerst. Het beviel prima. Vooraf waren er twijfels over de waterkwaliteit, maar dat bleek niet terecht. Slechts één dag moest het geïmproviseerde zwembad gesloten worden omdat het water te ongezond was. Dat je af en toe wat algen tussen je tenen krijgt, en kniesoor die daar op let.
Zo'n 25 badmeesters waken er over dat alles er veilig aan toe gaat. Maak je ook geen zorgen over het omkleden: voor kleedhokjes is gezorgd.
Voor de burgemeester van Parijs is zwemmen in het Bassin de la Villette overigens nog niet genoeg. Ze droomt er van dat het water van de Seine schoon genoeg wordt om in te zwemmen. Als het aan haar ligt is het in 2024 al zo ver. Dat zou mooi uitkomen: kunnen ze het onderdeel langebaan-zwemmen van de Olympische Spelen in het hartje van de lichtstad in de rivier afwerken.
GPS-coördinaten gratis zwembad Bassin de la Villette: N 48.884624, O 2.372724
Geplaatst door Peter om 07:15 uur [Reageer!]

maandag 18 juni 2018

Fans Johnny Hallyday stoppen bij Viviers aan de Autoroute du Soleil

Je kunt nog altijd de Autoroute du Soleil afkachelen, tot je bij Orange moet kiezen: links naar de Côte d'Azur of rechts naar de Languedoc-Roussillon. Maar een beetje fan van de Franse rock-ster Johnny Hallyday doet dat sinds dit weekeinde dat niet meer. Die maakt een verplichte tussenstop in Viviers ten zuiden van Montélimar.
Dagblad Le Figaro en omroep France 3 Ardèche melden dat fans daar dit weekeinde een drie meter hoog standbeeld onthuld hebben. Zo hebben ze toch iets om de man te eren, die een halve eeuw lang het boegbeeld van de Franse rock was. Hij overleed in december, maar werd begraven op Barthélemy, één van de Franse Antillen.
Bij gebrek aan te bezoeken graf ontstond onder fans het idee van standbeeld. Een microfoon in de ene hand, de wijsvinger van de andere hand gericht naar het publiek... En waar zou dat nu beter kunnen staan dan in Viviers, de plaats waar zijn moeder geboren en begraven werd? Waar Hallyday regelmatig kwam?
Welnu, het staat er. Niet in Viviers zelf, maar iets ten zuiden daarvan, bij een restaurantje aan de D86. De initiatiefnemers verwachten dat het een mooi bedevaartsoord voor alle fans zal worden.
GPS-coördinaten standbeeld Johnny Hallyday, Viviers, Ardèche: N 44.449437, O 4.685087
Geplaatst door Peter om 07:15 uur [2 reacties]

Oudere berichten
 

Er zijn nu 33 bezoekers in het toiletgebouw Voer je eigen naam in


Het Hurktoilet weblog wijst op leuke plekjes in Frankrijk. Verder: nieuws en nieuwtjes uit Frankrijk, niet volledig, niet altijd het harde nieuws, wel een beeld van het land. En natuurlijk de veranderingen op deze site.


Volg Het HurktoiletRSS-logo 

Frankrijk-boeken

Logo Bol.com


Campings boeken

Nieuw op het forum

Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Rijden via Millau
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk

 

Het Hurktoilet in de pers. Linken naar Het Hurktoilet
Het Hurktoilet is een initiatief van Peter Koster. Copyrights.

Stem op Het Hurktoilet

Vakantietop   Dordogne Toplijst