De leukste
 Vakantie gids
 voor Frankrijk


Logo
 
Jouw Foto's   Weblog   Forum   Boeken
 


This page in English
Introduction en francais sur ce site
Stem op deze Frankrijk gids

Wat een land...

Toiletten...  Taal...   Brood... Onderweg...  
Zwarte zaterdag...  Milieuzones...
Overnachten...
Frankrijk anders...

Handig

Frankrijk goedkoop
Jeu de Boules  Varen  Skiën   Franse keuken  Fietsen Kastelen
Vakantie bij Nederlanders
Huis in Frankrijk   Links

In 't spoor van

Jeanne d'Arc  Napoleon
Jean de la Fontaine.

Franse streken

Overzichtskaart
Bourgogne Bretagne  Camargue
Centraal Massief: Ardeche, Auvergne, Cevennen
Champagne-Ardennen Corsica
Dordogne
Hautes-Alpes, Haute-Provence
Jura Les Landes
Lille, Nord-Pas-de-Calais
Loire Lyon Marseille Mediterranée
Normandië
Parijs
Poitou-Charentes
Provence
Pyreneeën
Quercy
Savoie, Haute-Savoie
Vogezen, Elzas-lotharingen


Uitgelicht

Nancy
Brug van Millau
Grand Canyon du Verdon
Camper in Frankrijk
Hurktoilet als relax-feauteuil
Nieuws feeds
Hurktoilet sitemap

Weeralarm

Meteo France

Carte de vigilance Météo France
Legenda:
Rood: blijf absoluut thuis!
Oranje: Blijf liever thuis!
Geel: Wees voorzichtig
Groen: Geen probleem
Volg bij oranje en rood alarm het nieuws voor meer informatie.
[Volgende bericht 12-12-2012: Twaalf twaalf twaalf: Vuurwerk vanaf Brug van Millau ]
[Vorige bericht 11-12-2012: Schaatsen: vergeet Thialf, ga naar Parijs]

Twijfelgeval: stokbrood voor gierige Nederlanders

Foto van de koude bakker in Nîmes
Filmbeeld BFM TV

Wie deze blog volgt, kent mijn verslaving: Frans stokbrood. Hoe verser hoe liever!
Juist dat punt maakt dat ik zo mijn twijfels heb over een bijzonder initiatief, dat wellicht aanslaat bij zuinige Nederlanders (om maar te zwijgen over krenterige Groningers). In Nîmes bij de Midddellandse Zee hebben ze het tegendeel van de warme bakker bedacht, zo meldt nieuwszender BFM TV: de koude bakker. Een handige ondernemer wist 20 warme bakkers zo ver te krijgen om hun onverkochte broden aan het eind van de dag gratis aan hem weg te geven. Hij verkoopt ze in zijn zaak met de naam Au Pain de la Veille (Bij het Brood van Gisteren).
De beste man verkoopt stokbrood en gebakjes voor de helft van de prijs. Een baguette of een croissantje? Veertig cent svp.
Kijk, zo komt Jan Splinter door de winter. Toch lijkt het me niet perfect, al is het maar omdat in Frans stokbrood als het goed is geen conserveringsmiddelen gebruikt worden. Maar in het filmpje horen we de verkoopster adviseren het brood gewoon even een paar minuten op te peppen in de oven. Nu heb je in de caravan wellicht geen oven. Probeer eens of de bbq een alternatief is....
Zelf ervaringen met het eetbaar maken van oud stokbrood? Reageer!
Geplaatst door Peter op 12 december 2012 om 07:15 .

Wat denk jij er van? (7)


Op 12-12-2012 zei Sabrina Marz:
Doorsnijden zodat het in je grootste koekenpan past, deksel erop, even op zacht vuur. Voilà!

Op 12-12-2012 zei kea Peters:
Ik heb geleerd om het eten niet weg te gooien. Ja en dan zit je in Frankrijk met het brood dat al heel snel oud is. Dus even vochtig maken en in de oven leggen en het is weer knapperig vers. Echt waar. We hebben een oventje in de caravan.

Op 12-12-2012 zei Sandra Chiarelli:
Pain façon pizza: in de lengte doorsnijden, insmeren met tomatensaus/puree, vervolgens erop mozarella, ham, tomaat, salami, geraspte kaas en wat al niet te meer waar je zin in hebt en vervolgens een kwartiertje in de oven! Delicieux! Ook erg makkelijk als je veel eters hebt ;-)

Op 12-12-2012 zei Erik Versantvoort:
- Laat een oud stokbrood goed hard worden
- Zwachtel het in met niet te nat gipsverband
- knip het brood in twee stukken als het hard is
- Zorg dat de stukken weer goed aan elkaar passen
- Beschilder je creatie als een stokbrood
- laagje vernis en laten drogen
- Je hebt nu een goed gecamoufleerde container om een geocache of iets anders in te verstoppen

Op 12-12-2012 zei Renée Vonk (via Twitter) :
@Hurktoilet: Ik heb toch liever vers....

Op 14-12-2012 zei Greet Alpes de Haute-Provence (via Facebook) :
Ik heb dit op de radio gehoord en vind het een geweldig idee. En volgens mij heeft dit hier niets met gierigheid te maken. Ik ken hier niet veel mensen die brood van de vorige dag weggooien. Het is een sacrilège om brood in de vuilnisbak te werpen ... heel oneerbiedig. Zelf eet ik s'morgens getoast brood met brood van de vorige dag en s'middags vers.


Op 15-12-2012 zei Franca Porter-Sanders (via Facebook) :
Ik ben niet zo dol (meer) op stokbrood, maar het oude brood gaat naar onze konijntjes, tenzij ik zo'n berg heb, dan gaat het brood of naar de manege of naar een vriendin die een ezel heeft. Overigens verkoopt de bakker croissants van de dag ervoor, 4 stuks voor 2 Euro, meen ik. Helaas....hou ook al niet van croissants....Verder val ik wel meer hoor


Geef uw eigen reactie:

Voornaam:
Achternaam:
Email-adres:
Opmerking:

Er zijn nu 47 bezoekers in het toiletgebouw Voer je eigen naam in


Het weblog van Het Hurktoilet meldt veranderingen op deze site en wijst op leuke sites over Frankrijk. Bovendien: nieuws en nieuwtjes uit Frankrijk, niet volledig, niet altijd het harde nieuws, wel een beeld van het land.


Volg Het Hurktoilet


RSS-logo 

Frankrijk-boeken

Logo Bol.com


Campings boeken


Nieuw op het forum

Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Rijden via Millau
Re: Afstudeer-enquête: Help mij alstublieft met afstuderen
Rijden via Millau
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk
Re: sim-kaart voor mifi in Frankrijk

 

Het Hurktoilet in de pers. Linken naar Het Hurktoilet
Het Hurktoilet is een initiatief van Peter Koster. Copyrights.

Stem op Het Hurktoilet

Vakantietop   Dordogne Toplijst